Кадър и видео:  Министерство на отбраната на СърбияСърбия е закупила китайски зенитно-ракетен

...
Кадър и видео:  Министерство на отбраната на СърбияСърбия е закупила китайски зенитно-ракетен
Коментари Харесай

Сърбия купи ракети „земя – въздух“ и бойни дронове от Китай

Кадър и видео:  Министерство на защитата на Сърбия

Сърбия  е закупила  китай ски зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) от ново потомство, оповестява „ Ройтерс “, като се базира на годишния отчет на държавното оръжейно дружество „ Югоимпорт “.

Това не е единственото доказателство за задълбочаването на военното съдействие сред Белград и  Пекин , отбелязва организацията, представена от bTV.

През предходната година то е осъществило 163 покупко-продажби за импорт на военна продукция за над 620 млн. $. „ Най-голям дял имат модернизацията на самолетите МиГ-29, закупуването на безпилотни самолети и на системата за противовъздушна защита FK-3 “, се показва в годишния отчет, написа dunavmost.com.

Западната ни съседка става първият оператор на модерния комплекс на територията на Европа. Макар и да не е чак с опциите на, да вземем за пример, съветския С-400, FK-3 е мощен ЗРК върху високопроходимо шаси, който може да поразява самолети, вертолети и  дронове , летящи на височина сред 50 и 27 000 метра височина в радиус от до 100 км (София е на към 75 км от границата – б.р.). В взаимозависимост от конфигурацията и съществуването на команден модул могат да се наблюдават до 36 цели, към които се насочват 72  ракети .

В края на юни  Сърбия  получи и първите си 6  китай ски дрона CH-92A, въоръжени с  ракети  с лазерно ориентиране. Те имат радиус на деяние от към 250 км. Очакват се още 18 до края на годината, като според „ Форбс “ Белград ще придобие и технология за производството на бойни безпилотници на своя територия.

Сърбия  иска да стане част от Европейски Съюз и е част от самодейността " Партньорство за мир " на НАТО, само че не желае да се обвързва в по-голяма степен с Алианса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР